Syrien: Blodige kampe nærmer sig Damaskus

En timelang kamp mellem regeringsstyrker og oprørere brød ud tættere på Damaskus centrum end nogensinde før

Kampene mellem syriske oprørere og Assad-regimets soldater rykker tættere på Damaskus. (Foto: AP)
Kampene mellem syriske oprørere og Assad-regimets soldater rykker tættere på Damaskus. (Foto: AP)

Kampene mellem syriske oprørere og Assad-regimets soldater rykker tættere og tættere på den centrale del af landets hovedstad, Damaskus.

Fredag brød en timelang kamp ud i det fattige al-Qaboun kvarter kun godt halvanden kilometer fra centrum. Der har ikke tidligere været kampe så tæt på centrum af hovedstaden.

Oplysningerne kommer fra medlemmer af Syriens Frie Hær, som kæmpede mod styrker, der havde adskillige armerede køretøjer.

Ifølge oprørerne blev flere såret, men der er ingen oplysninger om, hvorvidt nogen har mistet livet.

- Der var demonstrationer om eftermiddagen, og hæren kørte ind i området for at anholde folk, siger Fadi, en af beboerne i området.

- Hæren brugte maskingevær og antiluftskyts, siger Fadi.

Landets næststørste by oplevede også et voldsomt angreb fredag. To voldsomme bilbomber dræbte ifølge syrisk tv mindst 25 mennesker og sårede 175 andre i landets kommercielle centrum Aleppo.

Den ene bil eksploderede tæt ved en politistation, mens den anden eksploderede ved en bygning, hvor efterretningstjenesten holder til.

Der er tale om den værste voldsaktion i Aleppo under den 10 måneder lange opstand mod præsident Bashar al-Assad.

De statslige medier gav oprørsbevægelsen skylden for bombeanslagene, mens aktivister sagde, at regimet under præsident Bashar al-Assad selv stod bag.

Den seneste uge i Syrien har været meget blodig. Oppositionsgrupper siger, at flere end 400 mennesker er dræbt i alene i Homs.

Tallene er dog yderst vanskelige at verificere, da styret på sin side arbejder med langt lavere dødstal.