Syrien: Massakre kan være på vej i Homs

Indbyggerne i den syriske by Homs frygter et nyt stort angreb fra regeringsstyrkerne, der har omringet byen.

Regeringsstyrkernes kampvogn står klar rundt om den syriske by Homs, der har været udsat for massive bombardementer i fem dage.

Indbyggere og oprørssoldater frygter et blodbad, hvis regeringsstyrkerne rykker ind for at kvæle oprøret mod præsident Bashar al-Assad.

Assad har med russisk støtte ignoreret internationale opfordringer om at stoppe massakren, som ifølge den syriske opposition har kostet op mod 600 mennesker livet inden for den seneste uge.

FN generalsekretær Ban Ki-moon har fordømt den rædselsvækkende brutalitet hvormed regeringsstyrkerne har forsøgt at knuse oprøret. Tyrkiet har samtidigt advaret mod risikoen for en borgerkrig, der kan sætte hele regionen i flammer.

Diplomater fra vestlige og arabiske lande har med stærke ord fordømt Assadstyrets fremgangsmåde, men da en militær intervention ikke har været en mulighed, har det været svært at overtale præsidenten til at afgive magten.

Syriens har en stærk allieret i Rusland, der har fastholdt, at ingen skal blande sig i Syriens interne anliggender.

Oppositionsaktivister fortæller, at de kampvognsforstærkninger der er ankommet til byen tyder på et kommende storstilet angreb på byen.

De militært underlegne oprørsstyrker, der er løst organiseret i Den Frie Syriske Hær har forberedt sig på et kommende angreb.

En talsmand for oprørene siger til Reuters, at det er svært for oprørene at forudsige, hvornår angrebet vil komme, men at Assad ikke har soldater nok til at kontrollere byen.

- Assads styrker er afhængig af bombardementerne, fordi de er i undertal. Vi taler om store beboelsesområder med mange indbyggere, som de ville skulle tøjle, siger borgmester Maher al-Naimi fra Tyrkiet.

Naimi siger, at Den Frie Syriske Hær vil beskytte byen til sidste blodsdråbe.