47 illegale indvandrere dør i skibsulykke

En båd med illegale indvandrere er sunket ved Den Dominikanske Republik. Mindst 47 er omkommet

Et forsøg på at nå til guds eget land - USA - er endt tragisk for en stor gruppe illegale indvandrere, efter deres båd lørdag sank ved Den Dominikanske Republiks kyst.

Mindst 47 mennesker mistede livet, da den overfyldte båd snak. Mange er fortsat savnet, og kun 18 af passagererne er indtil videre blevet reddet.

Smuglerne forsøgte at få de illegale indvandrere til USA. Ulykken er ifølge myndighederne den værste tragedie i landet nogensinde i forbindelse med menneskesmugling.

Frivillige og søværnet har planer om at fortsætte med at lede efter overlevede.

Der er endnu uvist, hvorfor båden sank.

- Den kan have ramt en sandbanke eller have fået slagside i den stærke vind. Eller måske er den simpelthen bare gået fra hinanden, siger Ramon Mendez, som er flådekaptajn.

Båden var på vej mod Puerto Rico, og passagererne havde betalt 1000 dollar for at komme med båden.

De illegale indvandrere var ifølge familiemedlemmer på vej mod USA for at finde job.

- Det var hans drøm, siger Yokalis Rojas, der er gift med en af de passagerer, som nu er savnet.

Ligene af 150 afrikanske flygtninge blev i juni 2011 fundet ud for Tunesiens kyst. De omkomne var om bord i både, som kom i havsnød under illegale transporter af flygtninge fra Nordafrika til Italien.

Og for knap fire år siden omkom 71 personer ud for Maltas kyst, efter de havde forsøgt at tilbagelægge sejlturen fra Afrika til Europa i en båd, som sank.