Arabiske observatører fortsætter i Syrien

De arabiske observatører fortsætter deres arbejde i Syrien. Det oplyser Ban Ki-moon, FN's generalsekretær.

Den Arabiske Liga vil sende observatører tilbage til Syrien, hvor regeringsstyrker har slået hårdt ned og dræbt flere tusinde civile. Det siger FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Generalsekretæren oplyser, at Den Arabiske Liga i en telefonsamtale har fortalt om planerne om at genoplive missionen og bedt om at blive en del af et samarbejde med FN.

Samtidig siger Ban Ki-moon, at FN's Sikkerhedsråds fejlslagne forsøg på at blive enige om en resolution har været katastrofal for den syriske befolkning.

Siden Rusland og Kina lørdag nedlagde veto mod en FN-resolution, der fordømmer det syriske regime, er urolighederne i landet eskaleret.

- Det har ansporet den syriske regering til at optrappe krigen mod dens eget folk, siger Ban Ki-moon.

Mange dræbte
De syriske styrker har fortsat deres voldsomme angreb på Homs og andre byer i det uroplagede land, hvor mindst 62 blev dræbt onsdag. Det oplyser menneskeretsgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Andre aktivister melder om over 100 dræbte.

Bombardementerne mod Homs var onsdag endnu kraftigere end tirsdag, og både forældre og børn skal ifølge eksilsyrere være blevet dræbt, da deres hjem blev stormet af soldater, der støtter præsident Assad.

Homs er kendt for at være central i oprøret mod præsidenten, og militæret har beskudt byen i dagevis.

Angrebene kommer kort efter, at præsident Bashar Assad har lovet at sætte en stopper for de blodige angreb, som i løbet af de seneste 11 måneder ifølge FN har kostet mere end 5000 mennesker livet.

Flere lande har reageret på urolighederne ved at trække deres ambassadører hjem. Og ifølge en avis overvejer Tyrkiet at arrangere en konference for vestlige og arabiske lande for at diskutere situationen i Syrien.

I løbet af weekenden og de første dage i denne uge er flere hundrede mennesker ifølge aktivister blevet dræbt. Assads regering afviser at stå bag og siger, at "ukendte gerningsmænd" er de skyldige.