USA overvejer humanitær hjælp til Syrien

Det Hvide Hus afviser at sende våben til syriske oprørere, men overvejer at sende humanitær hjælp

USA overvejer at sende humanitær hjælp til den syriske befolkning Det siger Det Hvide Hus på et tidspunkt, hvor USA øger presset mod den syriske præsident, Bashar al-Assad.

- Vi vil fortsætte med at arbejde sammen med vor internationale allierede for at udøve det ønskede pres, siger talsmanden for Det Hvide Hus Jay Carney.

Carney gentog, at Obama-regeringen ikke overejer at sende våben til oprørsbevægelsen i Syrien.

- Men vi undersøger mulighederne for at sende humanitær hjælp til syrerne, siger han.

En række europæiske lande, deriblandt Storbritannien, Frankrig og Italien, har hjemkaldt deres ambassadører fra Damaskus. USA er gået skridtet videre og har lukket sin ambassade i landet.

Landene har intensiveret presset på Syriens Assad-regime, efter Rusland lørdag nedlagde veto mod en FN-resolution, som fordømmer blodbadet i Syrien og kræver Assad fjernet fra sin post.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, har tirsdag været på et daglangt besøg i Syrien for at bidrage til at stabilisere situationen i området.

Han siger, at Syriens politiske ledelse er "fuldt forpligtiget" til at forsøge at bringe en ende på de blodige uroligheder i landet.

Mens flere lande har taget dramatiske diplomatiske skridt over for Assad-styret, var Danmark tirsdag middag endnu ikke klar til at gå samme vej.

FN siger, at over 5000 mennesker er dræbt i Syrien siden marts 2011. Frankrigs regering har sat antallet af ofre til 6000.