Vreden koger på ny over i Kairos gader

Mens demonstranter er i slagsmål med politiet, er en regeringsbygning brudt i brand, oplyser egyptisk tv

(Foto: AP)
(Foto: AP)

En regeringsbygning over for indenrigsministeriet i Kairo står i brand, mens demonstranter nede på gaden er i slagsmål med politiet, rapporterer Egyptens statslige tv fredag aften.

- Der er ild i skattemyndighedernes bygning over for indenrigsministeriet, hedder det kort uden nærmere forklaring på, hvordan det er sket.

Det italienske nyhedsbureau AGI skriver, at demonstranterne er trængt ind i bygningen og har plyndret den for møbler og andet udstyr, der blev brugt til at bygge barrikader. Efterfølgende er der opstået en brand.

Bygningen ligger i det centrale Kairo ikke langt fra Tahrirpladsen, hvor tusindvis af mennesker er forsamlet.

Samtidig forsætter sammenstødene i gaderne.

Nyhedsbureauerne skriver fredag aften, at tåregassen ligger som en dyne over gaden, der fører op til indenrigsministeriet.

Demonstranterne er rasende over, at en fodboldkamp i Port Said onsdag udviklede sig til et blodigt slagsmål mellem tilhængere. 74 blev dræbt, og mange blev mast og tævet under tumulterne.

De anklager politiet og militæret for at være ansvarlige.

Mange af demonstranterne i gaderne er fodboldtilhængere, som kalder sig Ultras.

De løftede på et tidspunkt et kæmpebanner foran politiet, som sagde: 'De, som ikke fortjente at dø, er døde i hænderne på dem, som ikke fortjener at leve'.

Mindst to mennesker meldes dræbt under urolighederne. En soldat, der blev såret i indenrigsministeriets bygning torsdag, døde fredag på hospitalet.

Der er anden dag i træk, at der er voldsomme sammenstød i Kairo.

Umiddelbart efter onsdagens foldboldkamp i Port Said angreb det lokale holds tilhængere tilhængerne fra den besøgende Kairo-klub, Al-Ahly, i stadionet.

Demonstranterne anklager politiet og militæret for at være skyld i massakren ved at forholde sig passive.