Ny massakre koster hundreder livet i Syrien

Angreb på oprørsbyen Homs koster over 200 mennesker livet og endnu flere er sårede

Over 200 mennesker er dræbt i et angreb på oprørsbyen Homs. (Foto: AP)
Over 200 mennesker er dræbt i et angreb på oprørsbyen Homs. (Foto: AP)

Mens FN's Sikkerhedsråd fortsat ikke kan blive enige om en resolution rettet mod styret i Syrien, så fortsætter tabet af liv i det uroplagede land. Et angreb på oprørsbyen Homs fredag aften har kostet mindst 217 personer livet og hundredvis er sårede.

Det hævder Syrian Observatory for Human Rights, der er blandt kritikerne af regimet i Syrien.

- Mindst 217 mennesker er dræbt i en massakre i al-Khalidya distriktet i Homs. Børn og kvinder er blandt ofrene, siger menneskerettighedsorganisationens leder Rami Abderrahman. Han opfordrer Den Arabiske Liga til omgående at gribe ind i konflikten.

Mange er hårdt sårede efter granatangrebet, og derfor vil antallet af døde sandsynligvis stige, ifølge Rami Abderrahman.

- De syriske styrker bombarderede bydelen med granater fra flere sider. Nogle bygninger brænder og andre er helt ødelagt, fortæller han.

Syrian Observatory for Human Rights har hovedkvarter i London og finansieres blandt andet af den delvis statslige, amerikanske organisation National Endowment for Democracy.

Oplysningerne om antallet af dræbte er ikke bekræftet fra anden side. Myndighederne i Damaskus har indført strenge restriktioner for udenlandske journalister i landet.

Tv-stationerne Al Jazeera og Al-Arabiya har vist billeder af dusinvis af dræbte eller sårede personer.

Ifølge Rami Abderrahman blev der også dræbt 45 mennesker andre steder i Syrien fredag. Blandt dem otte desertører fra hæren.

Ifølge det seneste skøn fra FN er 5400 mennesker blevet dræbt siden oprøret begyndte i marts 2011. Frankrig vurderede onsdag, at antallet af dræbte er omkring 6000.

Lørdag eftermiddag skal FN's Sikkerhedsråd stemme om en resolution om Syrien. Det er ifølge diplomater uvist, om Rusland vil tilslutte sig teksten eller nedlægge veto.