Syrisk ambassade i Australien angrebet

Demonstranter har stormet Syriens ambassade i Australien. Ingen kom til skade under angrebet

Nogle af de ødelagte genstande foran Syriens ambassade i Canberra. (Foto: AP)
Nogle af de ødelagte genstande foran Syriens ambassade i Canberra. (Foto: AP)

Syriens regimes hårdhændede behandling af landets indbyggere har fået en gruppe mænd til at storme landets ambassade i Australien.

Ambassaden ligger i Canberra, hvor mændene lørdag aften trængte ind i bygningen og ifølge politiet 'forårsagede voldsomme skader i stueetagen'.

Der var tre ansatte på arbejde, da angrebet skete, og de barrikaderede sig i et baglokale. Lokale medier melder om, at mindst 40 personer skal have været med til at storme bygningen.

Ambassadepersonalet slog alarm, men gerningsmændene nåede at forsvinde, inden politiet kom frem.

- Vi er selvfølgelig bekymrede for ambassaden og de medarbejdere, som var på arbejde, da angrebet fandt sted. Men der var heldigvis ingen, som kom til skade, siger politiinspektør Mick Calatzis.

Angrebet i Australien kommer efter lignende hændelser i Athen, Kairo, Berlin, Kuwait og London.

De mange angreb sker, efter flere tusind mennesker har mistet livet i Syrien under præsidentens forsøg på at slå et oprør ned.

Fredag kostede et angreb på oprørsbyen Homs ifølge menneskeretsgrupper mindst 217 personer livet, og hundredvis blev såret.

Lørdag arbejde FN's Sikkerhedsråd på højtryk for at få vedtaget en resolution, der fordømmer det syriske regimes brutale nedslagtning af tusindvis af sine egne borgere.

Men mens alle andre medlemmer af FN's Sikkerhedsråd stemte for resolutionen ved afstemningen, dannede Kina og Rusland fælles front mod resolutionen.

Umiddelbart efter den skuffende afstemning meddelte den franske præsident, at han nu vil tage kontakt til både arabiske og europæiske lande for at danne en gruppe, der kan finde en løsning på krisen i Syrien.

Samtidig advarer den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, om, at Syrien nærmer sig borgerkrig, hvis ikke det internationale samfund snart griber ind.