Mange frygtes at være indespærret i færge

Omkring 100 mennesker menes at være indespærret i den færge, der torsdag sank ud for Papua Ny Guinea

Foto: AP
Foto: AP

Omkring 100 menneskers skæbne er fortsat uvis, efter en færge torsdag sank ud for Papua Ny Guinea. Myndighederne frygter, at de er indespærret i færgen, der gik til bunds tidligt om morgenen cirka 16 kilometer fra kysten.

Passagerfærgen MV Rabual Queen kom i problemer på grund af dårligt vejr. Den medbragte omkring 350 passagerer. Ifølge de første meldinger var der frygt for, at hovedparten havde mistet livet, men indtil videre er 238 personer reddet.

De resterende menes at være indespærret i færgen, der sank hurtigt efter at være ramt af tre store bølger. Det siger Rony Naigu fra redningstjenesten i Papua Ny Guinea, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Rederiet Rabaul Shipping, der driver færgeruten, oplyste, at det mistede kontakten med færgen klokken 06.00 torsdag morgen lokal tid (klokken 21 onsdag dansk tid). Kort tid før havde skibet, der er 22 år gammelt, udsendt et nødsignal.

Færgen var på vej fra byen Kimbe på øen New Britain, nord for Australien, til byen Lae. Kimbe er kendt som et attraktivt sted at dykke, og området tiltrækker turister fra hele verden.

Ifølge de australske medier var hovedparten af passagererne studerende, der var på vej tilbage til hovedlandet for at påbegynde undervisningen.

De mangelfulde informationer fra rederiet fik mange lokale til at samle sig foran Rabaul Shippings hovedsæde torsdag aften og i vrede kaste sten mod bygningen.

- Mange græd, og de krævede at få at vide, hvad der var sket med deres pårørende om bord på skibet, siger politiinspektør i Kimbe, Samson Siguyaru, til ABC Melbourne.