Tåregas driver stadig gennem Kairo

Politiet og demonstranter slås for tredje dag i træk i Egypten, hvor vrede mod militærstyret er kogt over

For tredje dag i træk er demonstranter på gaderne i den egyptiske hovedstad, Kairo, hvor der er gadekampe mellem demonstranterne og politi.

Demonstranterne begyndte lørdag fra morgenstunden at smide sten mod politifolk, der bevogter indenrigsministeriet ikke langt fra Tahrirpladsen, og det fik politiet til at prøve at sprede demonstranterne med tåregas og varselsskud.

Demonstranterne har protesteret siden fodboldkampen i onsdags, der endte så tragisk med 74 dræbte, da tilskuere angreb spillere og modstandernes tilskuere, som så ikke kunne komme ud af fodboldarenaen i byen Port Said.

Der har også været uroligheder i kanalbyen Suez siden fodboldkampen, og her meldes der om to dræbte natten til lørdag.

Eller rettere, de døde af de sår, de fik fredag, da de blev ramt af varselsskud.

I hovedstaden meldes der om fire dræbte fredag.

Hospitalskilder siger, at i alt ni mennesker er dræbt under gadekampe i Suez og Kairo siden i onsdags.

Sundhedsministeriet i Kairo siger, at alene fredag blev 1051 mennesker såret i Kairo, mens der var gadekampe og tykke skyer af tåregas i luften.

Mange af demonstranterne på Kairos gader er fodboldfans fra hovedstadens store klubber.

Disse fans kendes som ultras, og mange af dem var også på gaderne for at deltage i de store demonstrationer, der fandt sted for et år siden, og som førte til, at præsident Hosni Mubarak faldt.

Egyptiske kommentatorer har luftet teorier om, at det var Mubarak-tilhængere, der organiserede den blodige vold ved fodboldkampen i onsdags.