15 al-Qaeda-folk er dræbt i Filippinerne

Filippinsk militær har dræbt 15 formodede medlemmer af to militante grupper heriblandt tre formodede ledere

15 påståede medlemmer af to militante grupper i det sydlige Filippinerne er dræbt ved at flyangreb torsdag. De to grupper har tilknytning til al-Qaeda-bevægelsen.

Det siger en talsmand for det filippinske flyvevåben, der udførte angrebet.

Blandt de dræbte er tre ledere for de militante grupper Abu Sayyaf og Jemaah Islamiyah. De tre har været eftersøgt i lang tid af filippinske, indonesiske og amerikanske myndigheder.

Fly bombede landsbyen Parang på øen Jolo 1000 kilometer syd for hovedstaden Manila, siger talsmanden.

Her holder Abu Sayyaf og Jemaah Islamiyah til, og det er herfra, de har planlagt deres aktioner. Grupperne har angiveligt forbindelser til al-Qaeda-bevægelsen og fået penge fra den tidligere al-Qaeda-leder Osama bin Laden.

Blandt de dræbte er Zulkifli bin Abdul Hir, Mohamed Ali og Abu Pula. Zulkifli er en malaysisk statsborger og har stået i spidsen for Jemaah Islamiyah, som har stået bag nogle af de blodigste terrorangreb i sydasiatiske lande de senere år.

De tre ledere menes at stå bag terroraktionen på den indonesiske ø Bali i 2002, hvor 200 personer omkom. De menes også at stå bag en bombeaktion i Manila mod en filippinsk færge, hvor 100 personer omkom.