Annonce:
Annonce:

Tyrkisk bombardement var måske en bommert

Det tyrkiske regeringsparti erkender, at der kan være begået fejl, da kampfly bombede og dræbte 35

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Det tyrkiske regeringsparti erkender, at et flyangreb tidligt torsdag, der har kostet 35 mennesker livet i det sydøstlige Tyrkiet, kan have været en fejl.

Fejlen kan have været en forveksling, så de dræbte kurdere fra landsbyer i området er blevet forvekslet med terrorister.

- Ifølge de foreløbige rapporter så var disse folk smuglere og ikke terrorister, siger Huseyin Celik, der er næstformand for det regerende parti AKP.

- Hvis det viser sig at være en fejltagelse, en bommert, så vær sikker på, at det ikke vil blive holdt skjult, siger han til journalister.

Han udelukker ikke, at der er tale om en "operationel fejl".

De tyrkiske kamfly sendte bomberne af sted, efter et førerløst efterretningsfly spottede en gruppe mænd i de tidligere morgentimer, der bevægede sig i et område, hvor kurdiske PKK-oprørere ofte krydser grænsen mellem Tyrkiet og Irak.

Det overvejende kurdiske Parti for Fred og Demokrati konstaterede kort efter, at det ikke var PKK-folk, men lokale fra landsbyerne - og alle civile - som var dræbt.

TV-billeder viste vrede og grædende mennesker, der var samlet omkring de dræbte. Familier brugte muldyr til at transportere de døde ned af sneklædte bjergskråninger og tilbage til deres landsbyer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: