Annonce:
Annonce:

F18-jet styrtede ned i deres hjem - nu får de 100 millioner

En koreansk familie får nu tilkendt erstatning på over 100 millioner danske kroner, efter at en F18 landede i deres hjem og dræbte fire personer

Det var her F18-jetjageren styrtede ned i 2008 (Foto:AP)
Det var her F18-jetjageren styrtede ned i 2008 (Foto:AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

17,8 millioner dollars eller 102 millioner danske kroner. Så meget får en koreansk familie i erstatning fra den amerikanske stat, efter at en jetjager styrtede ned i deres hus i San Diego og dræbte fire medlemmer af familien. Ulykken skete i 2008, og det er nu ved retten i USA i går blevet besluttet, hvad familien skal have i erstatning.

Familien havde krævet hele 56 millioner dollars for deres finansielle tab og følelsesmæssige traumer som følge af ulykken, men fik altså under en tredjedel.

Don Yoon mistede sin 36-årige kone, Youngmi Lee Yoon, sine to små børn og sin 59-årige svigermor i ulykken.

Yoon udtalte efter domsafsigelsen, at dommen var 'fornuftig og retfærdig'. Han brød sammen i gråd undervejs i sit vidneudsagn, som kom tre år efter, han begravede sin kone og døtre i samme kiste. Han sagde også til dommeren, at han ser frem til den dag han kan slutte sig til dem.

- Vores familie er lettede over, at denne del af processen er ovre, men ingen penge kan nogensinde gøre det op for tabet af vores elskede, udtaler han ifølge AP.

Marinekorpset har tidligere forklaret, at F18 jagerflyet var blevet ramt af en mekanisk fejl, og at en serie forkerte beslutninger fra piloten, der ikke var færdiguddannet, førte til den katastofale nedstyrtning i familiens hjem.

Piloten, der havde aktiveret katapultsædet, overlevede, og har siden fortalt, at han skreg af frygt, da han så jetflyet ryge ind i beboelsesområdet.Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: