Annonce:
Annonce:

USA: Pakistan-strid forringer terrorkamp

USA vil begrænse sit samarbejde med Pakistan om at bekæmpe terrorisme. Det kommer til at koste, lyder det

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Det amerikanske forhold til Pakistan er blevet alvorligt skadet, og de to landes alliance i kampen mod terror kan kun bevares i et begrænset omfang.

Så klar er holdningen fra amerikanske embedsmænd, skriver The New York Times.

Ifølge de unavngivne kilder vil det drastiske skridt om at begrænse samarbejdet forringe mulighederne for at slå til over for islamistiske ekstremister i Pakistan - og altså gøre USA's berømte kamp mod terror langt mere besværlig.

Forholdet mellem Pakistan og USA led et alvorlig knæk sidste måned, efter en række amerikanske angreb dræbte 24 pakistanske soldater nær grænsen til Afghanistan.

Drabene medførte stærk pakistansk kritik af Nato, og spændingerne mellem de to parter blev dramatisk øget. Blandt andet har Pakistan blokeret forsyninger gennem landet til de udenlandske styrker i Afghanistan.

Annonce:

En undersøgelse af drabene viste, at årsagen var en lang række fejl og dårlig kommunikation. Ifølge konklusionen lå skylden både hos Nato-soldater og pakistanere.

Selv om det er begge landes erklærede mål at hjælpe hinanden i kampen mod terror, er forholdet altså på et absolut lavpunkt

I fremtiden vil USA blive tvunget til at begrænse antallet af droneangreb, antallet af soldater på landjorden og bruge flere penge for at få våben til Afghanistan transporteret gennem Pakistan.

USA's hjælp til Pakistan vil også blive mindsket betragteligt ifølge notatet, som The New York Times er kommet i besiddelse af.

- Vi har nu lukket et kapital i tiden efter angrebet den 11. september 2001, siger en af embedsmændene og fortsætter:

- Pakistan har sagt helt klart og tydeligt, at de genovervejer hele vores samarbejde.

Embedsmændene siger dog, at et samarbejde vil fortsætte i en eller anden form, men at den endelige konklusion på fremtiden ikke vil ligge klar, før Pakistan i løbet af de kommende uger får undersøgt forløbet omkring det amerikanske angreb.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: