Annonce:
Annonce:

TV: Her smadrer politi 'pigen med den blå bh'

Billederne af en pige, der bliver trampet på, er gået verden rundt. Selv hævder Egyptens militær, at der er tale om billedmanipulation. Se optagelsen her

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

OBS: VOLDSOMME BILLEDER I TV-INDSLAGET

Under nye kampe med sikkerhedspolitiet viftede demonstranter på Tahrir-pladsen i Kairo i går med billeder af ’pigen med den blå bh’. En ukendt pige, som blev trukket i håret, pryglet med lange knipler, trampet i maven, sparket i siden og til sidst slæbt væk af sikkerhedspolitiet.

Da det første billede af pigen blev vist i Tahrir-demonstranternes egen avis lørdag aften, meddelte talsmænd for den øverste militærkomite SCAF, at der var tale om en forfalskning – et produkt af billedmanipulation. Men beviset kom frem: En video på to minutter og 48 sekunder, som viser sikkerhedspolitiets brutalitet over for demonstranter i Qasr Al-Ainy-gaden.

Hjulpet af en ung mand forsøger pigen at flygte fra det fremstormende politi.

Annonce:

De bliver begge to indhentet og kastet til jorden. Manden bliver trukket væk fra pigen, og begge bliver gennembanket med lange knipler. På et tidspunkt bliver pigens trøje revet op, så man ser hendes blå bh. En politimand løfter benet højt og tramper hende i maven.

LÆS OGSÅ:

Et år efter: Han startede det arabiske forår

Den unge mand blev lige så brutalt behandlet. Efter at være blevet gennembanket ligger han nærmest livløs på jorden. Et medlem af sikkerhedspolitiet springer højt op i luften over ham og planter begge ben i hofteregionen. Havde han ramt i brystkassen, var den formentlig blevet trykket ind.

Videoen er lige nu set af over to millioner internetbrugere.

Siden fredag har opgør mellem sikkerhedspoliti og demonstranter kostet ti menneskeliv. Noget over 400 demonstranter er blevet såret, og de interimistiske skadestuer rundt om Tahrir-pladsen er overbelastede.

Enkelte ofre er blevet skudt på nært hold, bl.a. imam Emad Effat, meddeler avisen Al Ahram.

Antallet af anholdte er ukendt, men regeringen meddelte i går, at 164 vil blive anklaget for vold mod politiet, hærværk og brug af benzinbomber.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: