Annonce:
Annonce:

Libyen giver væbnede grupper ultimatum

Libyske myndigheder vil have våbnene ud af Tripoli og giver de væbnede grupper to uger til at forlade byen

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Libyens hovedstad, Tripoli, skal være afvæbnet inden årsskiftet, og derfor giver de libyske myndigheder nu alle militser en frist på to uger, inden de skal være ude af byen.

Fra onsdag er der planlagt daglige demonstrationer for at understrege den folkelige opbakning bag myndighedernes plan om at rense hovedstaden for våben og få de væbnede grupper ud.

- Det er ventet, at demonstrationerne vil vokse hver dag frem til 20. december. Hvis militserne på den dag ikke har forladt byen, vil indbyggerne i Tripoli og den libyske regering lukke hele byen for trafik, lyder det i en meddelelse fra premierminister Abdurrahim el-Keibs kontor.

Tirsdag blokerede demonstranter en række hovedveje ind til Tripoli med krav om, at væbnede personer fra andre dele af landet trækker sig ud.

- Regeringen har lovet os at afvæbne Tripoli inden 31. december, siger lederen af Tripolis bystyre, Abdul Razzak Buhajar.

Der er tale om medlemmer af militser, som var med til at indtage Tripoli i august og sende oberst Muammar Gaddafi på flugt.

- Vi er taknemmelige for deres hjælp, men nu er det på tide, at de vender hjem til deres familier og venner og hjælper med at genopbygge deres egne byer og liv, siger Abdul Razzak Buhajar.

I oktober gav Libyens nye magthavere ordre til, at alle tunge våben skulle ud af Tripoli, efter det var lykkedes oprørerne at afsætte Gaddafi.

Vigtigheden af at få afvæbnet militserne er siden blevet understreget af meldinger i libyske medier om dødelige sammenstød mellem forskellige væbnede grupper.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: