Annonce:
Annonce:

Knap 9 af 10 afghanske kvinder er voldsofre

Over 87 procent af de afghanske kvinder siger, at de har været udsat for vold

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

En 17-årig afghansk pige og hendes familie er blevet angrebet med syre, efter at de havde afvist et frieri, siger afghanske embedsmænd og ofrene for angrebet.

Pigen Mumtaz blev hårdt såret, da adskillige maskerede mænd sprøjtede syre ud i hendes ansigt, efter at være brudt ind i hendes hjem i den nordlige by Kunduz sent søndag, siger pigens far, Sultan Muhammed.

Syreangrebet, der også ramte pigens mor og søstre, er sket på et tidspunkt, hvor der er kommet en række foruroligende nye rapporter om udbredt vold mod kvinder i landet.

BBC World rapporterer om et tilfælde, hvor en kvinde ved navn Gulnaz blev gravid efter en voldtægt og efterfølgende blev idømt to års fængsel for hor. Da hun ankede dommen, blev den ændret til 12 års fængsel. Hun fødte en datter i fængslet.

Nu har præsident Hamid Karzai benådet pigen. Øjensynligt fordi hun er gået ind på at gifte sig med manden, der voldtog hende. Hendes advokat siger til BBC, at Gulnaz har sagt, at hun aldrig ville have gjort det, hvis hun havde haft et valg.

Menneskerettighedsgrupper siger, at hundredvis af kvinder sidder i afghanske fængsler, efter at de er blevet udsat for vold eller voldtægter i hjemmet.

I en undersøgelse foretaget af nødhjælpsorganisationen Oxfam i oktober siger over 87 procent af de adspurgte afghanske kvinder, at de har oplevet fysisk, seksuel eller psykologisk vold eller tvangsægteskab.

I sidste uge sagde FN, at en epokegørende ny lov, der kom for to år siden for at beskytte kvinder mod vold i Afghanistan, kun er blevet taget i anvendelse i lidt over 100 sager.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: