USA beklager Pakistans tab

Den amerikanske forsvarsminister og udenrigsminister sender kondolence til Pakistan efter Nato-angreb

Et Nato-luftangreb lørdag, der dræbte 26 pakistanske soldater på grænsen til Afghanistan, får nu to af USA's højtstående ministre til at understrege "vigtigheden" af landets sammenhold med Pakistan.

I en fællesmeddelelse fra den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, og landets udenrigsminister, Hillary Clinton, lyder det, at de "kondolerer dybt", og de støtter "Natos intention om en øjeblikkelig undersøgelse."

- Clinton og Panetta har fulgt reporter om episoden ved grænsen i Pakistan tæt, lyder det i meddelelsen, der blev sendt ud natten til søndag dansk tid.

- De kondolerer begge dybt for de tabte liv, og støtter fuldt ud Natos intention om en øjeblikkelig undersøgelse.

40 pakistanske soldater lå ifølge de pakistanske myndigheder og sov på en kontrolpost i det nordvestlige Pakistan, da Natos helikoptere natten til lørdag angreb og dræbte 26 samt sårede 14.

En talsmand fra Nato har bekræftet, at Natos helikoptere var "den overordentligt sandsynlige" forklaring på de pakistanske tab.

Lederen af Nato-styrkerne i Afghanistan, general John Allen, har lovet en tilbundsgående undersøgelse af det blodige angreb.

Det er ikke første gang, at Nato ved et uheld dræber pakistanske soldater, men angrebet er det absolut blodigste af sin slags, siden Pakistan og USA blev allierede kort efter terrorangrebet mod USA 11. september 2001.

Angrebet har fået Pakistan til at lukke for Natos adgang gennem Khyber-passet, som er ekstremt vigtigt for Nato, fordi de bruger området til at sende forsyninger til Nato-tropperne i Afghanistan.

Den pakistanske regering vil samtidigt have USA til at rømme en kontroversiel luftbase i Pakistan inden for 15 dage. Det er en afsidesliggende base i det sydvestlige Pakistan, som menes at blive brugt til hemmelige CIA-angreb med droner.