25 pakistanske soldater dræbt i Natoangreb

Natohelikoptere fra Afghanistan har angrebet en pakistansk militærpost. Omkring 25 soldater er dræbt

Omkring 25 pakistanske soldater er blevet dræbt i et Natoangreb mod en pakistansk kontrolpost i den klanstyrede Mohmand-region i det nordvestlige Pakistan på grænsen til Afghanistan, oplyser en talsmand fra de pakistanske sikkerhedsstyrker.

Pakistan har øjeblikkelig reageret ved at indstille alle Nato-forsyningslinjer gennem landet ind i Afghanistan.

Sikkerhedstalsmanden betegner angrebet som uprovokeret og tilfældigt. Det blev udført af Nato-helikoptere, som fløj ind over området og angreb militærposten, hvor omkring 40 soldater er udstationeret, siger talsmanden.

- Mindst 20 soldater er dræbt, heraf to officerer. Angrebet på Salala-kontrolposten cirka 2,5 kilometer fra grænsen til Afghanistan fandt sted, mens soldaterne lå og sov, oplyser han til nyhedsbureauet AFP.

Embedsmænd i den lokale administration i Mohmand siger, at dødstallet meget vel kan stige.

Nyhedsbureauet Reuters hævder med henvisning til en pakistansk militærkilde, at antallet af dræbte er 25, mens 14 pakistanske soldater er såret efter angrebet.

- Dette er et angreb på pakistansk suverænitet og vil ikke blive tolereret, siger provinsguvernør Masood Kausar.

Lørdag morgen har de pakistanske myndigheder givet ordre til at indstille alle Nato-forsyninger på vej til Afghanistan.

- Vi har standset alle Nato-forsyninger, som skal gennem Khyber-passet. Lastbiler bliver sendt tilbage til Peshawar, siger Mutahir Hussain, der er lokal embedsmand i Khyber-regionen.

Angrebet skal have fundet sted natten til lørdag i Baizai-området i Mohmand, hvor pakistanske soldater er udstationeret for at kæmpe mod Taliban, skriver Reuters.