11 er dræbt efter fredagsbøn i Syrien

Voldshandlingerne fortsætter i Syrien, mens styret kan belave sig på at blive yderligere isoleret.

Syriske sikkerhedsstyrker har skudt og dræbt mindst 11 personer fredag. da der blev åbnet ild mod demonstranter, der opfordrer lande til at udvise Syriens ambassadører, oplyser aktivister.

Samtidig meddeler det statslige tv, at en bombeeksplosion i den oprørske by Hama har dræbt tre medlemmer af sikkerhedsstyrken og såret en officer alvorligt. Det statslige nyhedsbureau, Sana, taler om to dræbte.

De seneste blodsudgydelser finder sted den dag, som Den Arabiske Liga har sat som frist for Syrien til at indstille de dødelige angreb på demonstranter, der ønsker præsident Bashir al-Assads regimes tilbagetræden. Alternativet er sanktioner mod det uroplagede land.

Tre mennesker er blevet dræbt på landet uden for Damaskus, mens to er dræbt i den centralt beliggende by Homs og endnu en i byen Hama, der også ligger midt i landet, oplyser menneskerettighedsorganisationen Syrian Observatory for Human Rights.

Fem personer, heriblandt en 14-årig dreng, er også blevet skudt og dræbt i den sydligt beliggende by Daraa, der er vugge for oprøret mod Assads autokratiske regime, siger den britisk baserede organisation.

Omkring 30 mennesker er blevet skudt og dræbt i Homs, i Harasta, der er forstad til Damaskus og i Maaret Numan i den nordvestlige provins Idlib, siger Syrian Observatory og oppositionens lokale koordineringskomitéer, LCC.

Aktivisterne har beskrevet massive udstationeringer af sikkerhedsstyrker i en række områder af landet. De siger, at styrkerne har omringet moskeer for at undgå, at de troende efter fredagsbønnen slutter sig til demonstranterne.

Aktivister har opfordret til massive demonstrationer fredag for at presse lande til at udvise syriske ambassadører for yderligere at isolere styret i Damaskus. Det står i forvejen over for sanktioner fra vestlige og arabiske lande.