Syriske soldater fortsætter drab på civile

Menneskerettighedsorganisation beskylder nu det syriske styre for overgreb mod menneskeheden

De efterhånden desperate demonstranter i Syrien sætter nu deres lid til Den Arabiske Liga og opfordrer organisationen til at lægge pres på det syriske styre og ekskludere landet fra det fine selskab.

Imens fortsætter drabene på de civile.

Efter fredagsbønnen var mange samlet på gaderne i byen Homs, der har været centrum for blodige sammenstød, siden utilfredsheden med præsident Bashar al-Assad begyndte at manifestere sig tilbage i marts.

Og endnu engang åbnede regeringsstyrker ild mod demonstranterne og dræbte syv civile og en afhoppet soldat, reporterer nyhedsbureauet Reuters.

De seneste drab kommer samtidig med, at menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch, HRW, fremlægger en rapport, hvori de beskylder det syriske styre for overgreb på menneskeheden.

- De systematiske overgreb mod civile i Homs, der blandt andet har omfattet tortur og ulovlige drab udført af regeringsstyrkerne, udgør forbrydelser mod menneskeheden, siger HRW i en pressemeddelelse.

Organisationen beretter, at mindst 104 mennesker er blevet dræbt i Homs siden den 2. november, hvor den syriske regering ellers accepterede at imødegå en plan fra Den Arabiske Liga om at stoppe volden.

Human Rights Watch opfordrer, ligesom demonstranterne, Den Arabiske Liga til at ekskludere Syrien, ligesom man beder FN om at indføre kraftige sanktioner og stille Syriens styre for Den Internationale Straffedomstol.

HRW's rapport dokumenterer, at 17 civile er døde under ophold i fængsler i Homs. Mindst 12 af dødsfaldene skyldes tortur.

Ifølge FN er 3500 mennesker blevet dræbt i Syrien, siden urolighederne, der er et udspring af det arabiske forår, tog deres begyndelse.