Syv dræbt af bombe nær afghansk moské

En selvmordsbombe i det nordlige Afghanistan har kostet mindst syv mennesker livet, mens 15 er såret

Syv civile afghanere har mistet livet i et selvmordsangreb nær en moské i det nordlige Afghanistan.

15 andre blev såret, da selvmordsterroristen udløste sine sprængstoffer kort efter søndagens bøn i forbindelse med den muslimske Eid al-Adha fest.

- Vi fordømmer på det stærkeste dette, som er endnu en voldshandling rettet mod civile på denne vigtige dag, siger Sediq Sediqqi, som er talsmand for indenrigsministeriet.

Han tilføjer, at foreløbige undersøgelser tyder på, at Taliban står bag angrebet. En anden selvmordsterrorist blev anholdt på stedet, inden han nåede at sprænge sig selv i luften.

Taliban gentog i en udtalelse fredag sine trusler mod de udenlandske styrker i Afghanistan. Men ret usædvanligt for den militante gruppe blev der samtidig opfordret til at undgå drab på civile.

Det nordlige Afghanistan, der førhen var stort set fredeligt, er på det seneste blevet hærget af en række blodige voldshandlinger.

I april blev syv FN-ansatte dræbt i Mazar-i-Sharif, og tidligere i år mistede en lokal politichef livet i en angreb.

Der er stadig flere end 130.000 udenlandske soldater i Afghanistan, men ifølge FN er volden i landet mere udbredt i dag, end da krigen brød ud i 2001.

Tidligere på ugen afviste den afghanske præsident, Hamid Karzai, en hurtig genoptagelse af forhandlingerne med Taliban efter et topmøde i Pakistan.