Humanitær krise truer Thailand

Enorme vandmasser skaber fortsat kaos i det meste af Thailand

Foreløbigt har mere end 370 mennesker mistet livet som følge af de værste oversvømmelser i Thailand i mere end 50 år. (Foto: AP)
Foreløbigt har mere end 370 mennesker mistet livet som følge af de værste oversvømmelser i Thailand i mere end 50 år. (Foto: AP)

Det kan godt være, at vi danskere har været trætte af vand henover sommeren. Men det er ingenting i forhold til de tilstande, som indbyggerne i Thailand har været udsat for på det seneste.

Over de seneste to uger har gigantiske vandmasser bredt sig over store dele af landet, titusindvis af mennesker er blevet sat uden for hus og hjem, og mindst 370 menneskeliv er gået tabt i oversvømmelserne.

Nu advarer Internationalt Røde Kors imod, at en humanitær katastrofe lurer lige om hjørnet.

LÆS OGSÅ: Vandet trækker sig tilbage i Bangkok

- Der er områder i yderkanten af Bangkok og i andre dele af landet, hvor der har været oversvømmet i næsten to uger. Premierministeren siger, at Thailand er sluppet billigt, men en stor del af landet, er altså stadigvæk under vand, fortæller Matthew Cochrane fra Internationalt Røde Kors til CNN, og fortsætter:

- Uden for byerne er der bestemt tale om en humanitær krise. Folk har været afskåret fra forsyninger som mad og vand i ugevis, lyder det.

LÆS OGSÅ: Skød krokodille foran 7-eleven

Det centrale Bangkok har foreløbigt undgået de store ødelæggelser, men beboerne i adskillige af de omkringliggende forstæder er spærret inde af vandmasserne, der når dem til brystet.

Den thailandske regering har bygget mere end 1.700 sheltere landet over, hvor mere end 113.000 mennesker har søgt tilflugt. Alt i alt forventer den thailandske regering, at de massive ødelæggelser kommer til at give en regning på hele seks milliarder dollars - eller godt 34 milliarder danske kroner.