Styret dræber 17 i Yemen

Voldshandlinger i Yemens hovedstad Sanaa har koster 132 mennesker livet i løbet af den seneste uges tid

Styrker, der støtter Yemens præsident, Ali Abdullah Saleh, har dræbt op mod en snes mennesker ved et angreb tidligt lørdag i hovedstaden Sanaa, oplyser øjenvidner og hospitalskilder.

- 17 mennesker er dræbt og andre 55 er såret ved angrebet, siger Mohammed al-Qabati, der er læge på felthospitalet på Universitetspladsen, der i dag kaldes Forvandlingspladsen i Sanaa.

Nogle af de dræbte var civile, mens andre var soldater fra dissidenten, general Ali Mohsen al-Ahmars første panserbrigade, siger Qabati.

Soldaterne indledte angrebet kort efter midnat, natten til lørdag, få timer efter Salehs tilbagevenden fra Saudi-Arabien. Der har han tilbragt tre måneder på at komme sig efter de skader, han pådrog sig under et attentat mod præsidentpaladset 3. juni.

Styrkerne åbnede ild med skydevåben, ligesom de også beskød Forvandlingspladsen med granater. Snigskytter skød også mod folk fra bygninger rundt om pladsen, siger øjenvidner.

Pladsen har været centrum for regeringskritiske aktiviteter, siden den blev besat af demonstranter i januar.

De seneste voldshandlinger har fået antallet af dræbte siden fredag op på 37, og siden en ny bølge af vold og uroligheder ramte hovedstaden sidste søndag er antallet af dræbte 132