Yemens styre dræber mindst 40

Voldshandlinger i Yemens hovedstad Sanaa har kostet knap 150 mennesker livet i løbet af den seneste uges tid

Styrker, der støtter Yemens præsident, Ali Abdullah Saleh, har dræbt mindst 40 mennesker, heriblandt en række systemkritiske ved angreb lørdag i hovedstaden Sanaa, oplyser øjenvidner og hospitalskilder.

- Flere end 40 mennesker er blevet dræbt lørdag under adskillige træfninger, som har fundet sted på kryds og tværs af Sanaa, heriblandt Forandringspladsen, der har været epicenter for regeringskritiske demonstrationer siden februar, siger en aktivist.

Tidligere på dagen oplyste læge Mohammed al-Qabati, der arbejder på felthospitalet på Forandringspladsen, som Universitetspladsen kaldes i dag, at 17 mennesker var dræbt og andre 55 er såret ved angrebet.

Nogle af de dræbte var civile, mens andre var soldater fra dissidenten, general Ali Mohsen al-Ahmars første panserbrigade, siger Qabati.

Soldaterne indledte angrebet kort efter midnat, natten til lørdag, få timer efter Salehs tilbagevenden fra Saudi-Arabien. Der har han tilbragt tre måneder på at komme sig efter de skader, han pådrog sig under et attentat mod præsidentpaladset 3. juni.

Styrkerne åbnede ild med skydevåben, ligesom de også beskød Forandringspladsen med granater. Snigskytter skød også mod folk fra bygninger rundt om pladsen, siger øjenvidner.

Pladsen har været centrum for regeringskritiske aktiviteter, siden den blev besat af demonstranter i begyndelsen af året.

De seneste voldshandlinger har fået antallet af dræbte siden fredag op på 60, og siden en ny bølge af vold og uroligheder ramte hovedstaden sidste søndag er antallet af dræbte på knap 150.