Gaddafi mister kontrol med vigtig by

Libyens overgangsregering har kontrol over ørkenbyen Sabha efter kampe med Muammar Gaddafis styrker

En af Muammar Gaddafis tre sidste bastioner, ørkenbyen Sabha, kontrolleres nu af styrker, der er loyale over for Libyens overgangsregering. Det siger en embedsmand i hovedstaden Tripoli.

Gaddafis styrker i Sabha har hidtil været i stand til at modstå presset fra de tidligere oprørsstyrker i lighed med to andre byer, Bani Walid og Sirte, siden Gaddafi blev tvunget ud af Tripoli den 23. august.

- Vi har kontrol med det meste af Sabha bortset fra distriktet al-Manshiya. Her er der stadig kampe. Men også dette områder vil falde, siger Ahmed Bani, der er talsmand for Libyens Nationale Overgangsråd, TNC.

TNC's styrker indtog Sabha centrum tidligere onsdag, efter at de tog kontrol med byens lufthavn tirsdag efter hårde kampe.

TNC's styrker har mødt større modstand fra Gaddafis styrker i Sabha, Bani Walid og Sirte, end de havde ventet. I Sirte er der stadig hårde kampe i gang, og Gaddafis styrker har ved flere lejligheder slået TNC's styrker tilbage.

Sabha ligger strategisk på vej fra Tripoli mod syd ind i Sahara-ørkenen. En rute flere medlemmer af Gaddafis familie har benyttet under deres flugt ud af landet.

Der har tidligere været rapporter om, at Gaddafi sammen med sin søn Saif a-Islam befandt sig i Sabha. Men TNC's soldater siger, at de ikke har set tegn på, at de har været i byen.