To danske soldater er såret i Afghanistan

To danske soldater er blevet af en eksplosion under en patrulje i Afghanistan. De pårørende er underrettet

En eksplosion har såret to danske soldater, mens de var på patrulje søndag morgen i Helmandprovinsen i Afghanistan. De har det begge godt efter omstændighederne og har selv ringet til deres pårørende i Danmark, oplyser Hærens Operative Kommando.

Den ene soldat er blevet ramt af fragmenter, mens den anden soldat blev ramt af en trykbølge fra eksplosionen. Sanitetsfolk ydede førstehjælp med det samme, og de sårede blev efterfølgende fløjet til felthospitalet i Camp Bastion.

Den ene soldat er blevet udskrevet, mens den anden forventes at blive udskrevet inden for kort tid. Begge soldater er fra Bravo-kompagniet og udsendt fra Garderhusarregimentet i Slagelse.

Episoden forekom, da soldaterne var på patrulje i nærheden af patruljebase Hazrat.

I sidste uge blev to soldater fra samme kompagni såret af en vejsidebombe, da de gik patrulje til fods nordøst for patruljebase Viking, og en hjemmelavet sprængladning pludseligt eksploderede.

Også her var de to soldater uden for livsfare og de pårørende underrettet.

I alt er otte danske soldater blevet såret i løbet af den seneste måned og en soldat blevet dræbt.

Den røde blok i Danmark - som netop er ved at overtage regeringsmagten - har i løbet af valgkampen lovet, at der ikke vil være en eneste dansk kampsoldat i Afghanistan efter 2014.