New York lukker i dag

Den nederste del af Manhattan i New York bliver bliver i dag fuldstændig spærret af på grund af markeringen af 10 års dagen for 9/11

New York har lukket helt ned. (Foto: AP)
New York har lukket helt ned. (Foto: AP)


ekstrabladet.dk mindes den skelsættende begivenhed for 10 år siden.

NEW YORK (ekstrabladet.dk): Myndighederne i New York tager absolut ingen chancer på 10 års dagen for terrorangrebene i USA, og opfordrer Newyorkerne til at undlade at tage til den nederste del af Manhattan, hvor tvillingetårnene engang stod.

Manhattan er i, hvad amerikanerne kalder, 'lockdown.'

Gaderne omkring World Trade Center vil være lukkede fra klokken 8 om morgenen til klokken 20 om aftenen.

Følg mindehøjtideligheden i tekst og billeder DIREKTE her!

Det høje alarmberedskab skyldes ikke alene frygten for, at terrorister vil bruge datoen til endnu et angreb, men også tilstedeværelsen af både præsident Barack Obama og tidligere præsident Bush ved Ground Zero.

Også New Yorks borgmester Michael Bloomberg vil, sammen med de pårørende til de over 2600 omkomne, være til stede ved mindeceremonien og åbningen af mindeparken med de to vandfald, der er blevet etableret præcis hvor de tvillinge-tårnene før stod.

Mindeparken vil først officelt blive åbnet for den brede offentlighed om præcis en måned - 11. oktober 2011.

Alle navne bliver læst højt
Gennem hele morgenen vil navnene på de omkomne ved terrorangrebene på World Trade Center i 2001 og 1993 blive læst højt, kun afbrudt af markeringer af de fatale tidspunkter:

kl. 8.46 - det første fly rammer nord-tårnet kl. 9.03 - det andet fly rammer syd-tårnet kl. 9.37 - Petagon bliver angrebet

MIndeceremonien slutter klokken 13 amerikansk tid.