Hæren sættes ind mod demonstranter i Yemen

Hundredtusinder demonstrerer i Yemen med krav om, at den landflygtige præsident Saleh trækker sig helt

Hundredtusindvis af demonstranter var søndag atter på gaden i Yemens hovedstad, Sanaa, hvor hæren var sat ind i et forsøg på at forhindre de enorme protester.

Sikkerhedsstyrkerne havde lukket alle veje, der fører ind i hovedstaden, mens bevæbnede civile, der støtter præsident Ali Abdullah Saleh, ligeledes strømmede ud i Sanaas gader.

- Folket vil gå mod paladset, råbte de mange demonstranter med henvisning til præsidentpaladset.

Præsident Saleh har i de seneste tre måneder opholdt sig i Saudi-Arabien, hvor han er blevet opereret efter et bombeangreb mod præsidentpaladset. Han har sagt, at han vil vende tilbage "snart".

Demonstrationen holdt sig til den nordlige del af Sanaa, tilsyneladende i et forsøg på at undgå sammenstød med Salehs støtter.

En mindre gruppe begav sig dog mod regeringskvarteret, hvor det kom til sammenstød med præsidentens støtter.

Fire personer meldes såret, heraf to, som er blevet skudt, siger arrangørerne bag demonstrationen.

Hærens massive tilstedeværelse i Sanaa kommer efter, at oppositionen har indkaldt til nye, store demonstrationer mod Salehs styre for at få en afklaring på den politiske situation, der har været lammet af præsidentens fravær de seneste tre måneder.

- Den politiske proces har nået en blindgyde på grund af Salehs afvisning af at underskrive Golf-planen, siger Huria Mashhur, talskvinde for oppositionsgruppen Det Nationale Råd.

Ifølge Golf-planen skal Saleh overdrage magten til sin vicepræsident inden for en måned og er til gengæld sikret mod retsforfølgelse.

Også i Yemens næststørste by, Taez, var der søndag demonstrationer.

Protesterne mod Salehs styre har stået på siden januar.