Syrere strømmer til det nordlige Libanon

I det nordlige Libanon har tusinder af syrere søgt tilflugt for urolighederne i Syrien. Lørdag blev 11 dræbt

Antallet af flygtninge, der har forladt Syrien for at søge tilflugt i grænsebyerne i nabolandet Libanon, har rundet 2600 personer.

Det siger sikkerhedskilder til Libanons nyhedsbureau, skriver avisen An-Nahar.

De mange flygtninge befinder sig først og fremmest i området omkring grænsebyen Wadi Khaled i det nordlige Libanon.

Tusindvis af andre syrere er flygtet ind i Libanon i de seneste par måneder, hvor præsident Bashar al-Assad for alvor har sendt sine sikkerhedsstyrker efter demonstranterne i de syriske byer.

I Libanon har sikkerhedsstyrkerne øget kontrollen ved grænserne for at stoppe såvel ulovlig indtrængen som våbensmugling fra Libanon til Syrien, skriver An-Nahar.

Mindst 11 personer meldes dræbt i forbindelse med nye demonstrationer rundt om i Syrien lørdag.

Aktivister siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at sikkerhedsstyrkerne skød på må og få mod folk i Baba Amr-området i den centrale provins Homs.

- Idet demonstranterne gik på gaden, begyndte sikkerhedsstyrkerne at skyde. De dræbte mindst fire demonstranter og sårede 10 andre, siger unavngivne aktivister til dpa.

Flere steder opstod nye demonstrationer i forbindelse med begravelserne af de mindst 23 personer, der mistede livet under fredagens protester.

FN vurderer, at over 2200 mennesker er blevet dræbt i Syrien, siden demonstrationerne mod Assads styre begyndte i midten af marts.