Soldater jager al-Shabaab: 21 mister livet

Kampe mellem styrker fra en somalisk udbryderrepublik og en militant oprørsgruppe koster 21 livet

Mindst 21 mennesker er blevet dræbt og 31 såret i to dages heftige kampe på grænsen mellem Somalia og udbryderrepublikken Puntland, siger embedsmænd og vidner.

Kampene brød ud i den nordlige del af byen Galkayo torsdag, da soldater fra Puntland gennemsøgte boligkvarterer i jagten på medlemmer af den al-Qaeda-inspirerede al-Shabaab-milits.

- Puntlands sikkerhedsstyrker gennemførte sikkerhedsoperationer i Galkayo efter at have fået konkrete informationer om personer med forbindelse til terrorgruppen al-Shabaab, hedder det i en erklæring fra Puntlands indenrigsminister.

Ifølge ministeriet blev mange 'terrorister' dræbt.

Galkayo ligger på grænsen mellem den nordlige udbryderrepublik Puntland og den centrale del af Somalia.

Kampene brød ud igen fredag, efter at begge parter havde fået forstærkninger.

- Vi er ikke helt sikre på, hvor mange vi har dræbt, men vi har fået rapporter om, at mindst 21 af dem blev dræbt, siger Mohamed Jama, der er talsmand for sikkerhedsstyrkerne i den halvautonome region.

Den militante al-Shabaab-milits kontrollerer stadig store dele af det sydlige og centrale Somalia, herunder også de områder, hvor FN har erklæret hungersnød.

Somalia er det land på Afrikas Horn, der er hårdest ramt af den værste tørke i 60 år. Næsten halvdelen af landets indbyggere er truet af sult.