Bloggere er enige: Det sker igen

Massakren vil med stor sandsynlighed ske igen i et af de Skandinaviske lande, vurderer højreekstremistiske bloggere

Mindst 85 mennesker blev dræbt på en sommerlejr i Norge. Og det kan ske igen, mener højreekstremistiske bloggere. (Foto: AP)
Mindst 85 mennesker blev dræbt på en sommerlejr i Norge. Og det kan ske igen, mener højreekstremistiske bloggere. (Foto: AP)

Debatten kører på livet løs på de Skandinaviske højreekstremistiske blogs efter nyheden om, at den angivelige massemorder, Anders Behring Breivik, 32, er en del af dem. På den danske blog, Hodjas Blog, går tonerne højt.

– Det måtte jo ske. Venstrefløjen i Norge har som i Danmark kørt landet ud over kanten - ned til helvede. Og de kommer aldrig op igen. Norge er færdig. Uanset om jeg gætter rigtigt – vi kender langt fra sandheden om gerningsmandens motiver – så ville en reaktion som denne komme før eller senere. Og det er kun begyndelsen, vi ser... Vi går spændende tider i møde, skriver Børge.

Det bakker Mette, ham op i.

– De norske magthaveres krigsdans har længe været ekstrem og har fået en modreaktion, som intet normalt menneske kan andet end tage kraftigt afstand fra, men at det ville gå galt på et eller andet tidspunkt, var til at forudse, skriver hun.

Så er I advaret
På den dansk/svenske højrefløjsblog Snaphanen, vælter det også ind med kommentarer til massakren. Adskillige indlæg bakker op om Esben Kristensen, formand for de danske nazister, vurdering af, at massakren med stor sandsynlighed vil ske igen i et af de Skandinaviske lande.

– Vi tager naturligvis afstand fra alle former for vold, men der er jo fanatikere alle steder, og hvis den tiltagende kollaboration mellem fædrelandsfjendtlige, radikale muslimer og landsforræderiske socialister fortsætter i samme spor som hidtil, bliver det svært at undgå en gentagelse af Utøy. Det er ikke en trussel, det er en advarsel, skriver Erling på Snaphanen.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Vi tænker ens
Johannsen er overbevist om, at der findes mange på bloggen, som deler morderens holdninger.

– Mon ikke Breivik har tænkt mange af de samme tanker, som 99 procent af brugerne her på Snaphanen har gjort?

– Vrøvl, lyder det herefter fra Tim.

– Det kan være han har været ekstremt sur over en passiv norsk regering, der er passiv over for bl.a. 90 voldtægter, sharia-indførelse, tørklæde, burkaer, niqab, moskeer, at de ikke lærer norsk, bander, meget vold fra deres side, skriver han.

Aglet Xander stiller derimod spørgsmål om, hvorfor Socialdemokraterne kan få så mange fjender.

– Hvordan i alverden kan et så tolerant og inkluderende parti skabe sig sådanne fjender? Måske Socialdemokrater i hele Europa skulle stille sig selv det spørgsmål, lyder det i kommentaren.