Dansk soldat dræbt i Afghanistan

En dansk soldat blev søndag morgen dræbt af en eksplosion under løsning af en operativ opgave i Helmand-provinsen. De pårørende til soldaten er underrettet

En dansk soldat mistede søndag morgen, lokal tid, livet, da han var på patrulje i området vest for Patrol Base Line. De pårørende til den dræbte er underrettet. Det oplyser Hærens Operative Kommando.

Den dræbte kom fra Charlie-kompagniet, der er udsendt af Jydske Dragonregiment i Holstebro.

Kammerater til den nu afdøde soldat og sanitetsfolk ydede hurtig førstehjælp på stedet, og soldaten blev kort efter eksplosionen evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Han døde af sine kvæstelser på hospitalet.

Stabschefen for Hærens Operative Kommando Brigadegeneral Peter H. Lund udtaler:

- Mine tanker går til de pårørende, og vi vil gøre, hvad vi kan for at støtte og hjælpe dem. Vi vil også gøre, hvad vi kan, for at støtte den dræbte soldats kammerater og kolleger, som trods tabet fortsætter med at løse deres opgave.

Chefen for Danske Kampgruppe Oberst Jens Riis udtaler:

- Mine tanker går til soldatens familie, venner og kammerater, som må leve med smerten.

Vi er alle meget berørte over at have mistet en god kollega, og det er i en sådan svær tid, at det er vigtigt med et godt kammeratskab. Og det har vi. Men det kan ikke fjerne sorgen over det hændte.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen