Protester spreder sig i Syrien

Titusinder i nye protestaktioner mod det syriske regime under præsident Bashar al-Assad

Titusinder af mennesker gik fredag på gaden i byer over hele Syrien og råbte slagord mod præsident Bashar al-Assad i en udvidelse af protestbølgen trods militærets fremfærd.

Øjenvidner og aktivister siger, at der ear demonstrationer fra forstæderne til Damaskus til Libanons grænse og fra ørkenområdet ved Iraks grænse til bjerglandsbyer nær Tyrkiets grænse.

Menneskerettighedsgrupper siger, at mindst 14 civile er blevet dræbt i de seneste to døgn.

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, siger, at Syriens regime er ved at have opbrugt den tid, som det har, til at gennemføre reformer.

- Syrien vil komme til at stå over for en mere organiseret modstand, hvis det ikke gennemfører demokratiske reformer, advarer Clinton, der understreger, at Washington er nedslået over at have fulgt regimets vold i de seneste dage.

- Det står fuldstændigt klart, at den syriske regering er ved at have opbrugt tiden. Den må enten tillade seriøse politiske processer, som omfatter fredelige protester i hele Syrien og seriøs dialog, eller den vil se mere og mere organiseret modstand, siger Clinton og tilføjer:

- Vi venter på handling, ikke ord.

Over 1300 civile er blevet dræbt af sikkerhedsstyrker og voldsmænd, der er loyale mod præsident Bashar al-Assad.