Mindst 60 dræbt på hospital i Afghanistan

En selvmordsbombe har dræbt mindst 60 mennesker på et hospital i det centrale Afghanistan. 120 er såret

Mindst 60 mennesker er dræbt af en selvmordsbombe, der eksploderede foran et hospital i det centrale Afghanistan. Ifølge sundhedsministeriet blev 120 såret.

- En selvmordsterrorist havde et hospital i Azra-distriktet som mål, siger en talsmand for de lokale myndigheder.

- Alle de dræbte er patienter, besøgende, pårørende og hospitalspersonale, tilføjer talsmanden.

Angrebet fandt sted i Logar-provinsen syd for hovedstaden Kabul, og bomben ødelagde store dele af en af hospitalets fløje.

De fleste af ofrene for eksplosionen er kvinder og børn, oplyser sundhedsministeriet i en meddelelse.

- Som et resultat af denne hjerteskærende hændelse er 60 af vore landsmænd, heriblandt børn, unge, kvinder og mænd døde, og 120 andre er såret, fremgår det af meddelelsen.

Sprængstofferne var tilsyneladende placeret i en firhjulstrækker uden for bygningen.

Leder af provinsrådet Abdul Wali Wakeel bekræfter dødstallet og siger, at lokale embedsmænd har bedt udenlandske styrker i området om at hjælpe med at evakuere hospitalet.

En talsmand for Natos Isaf-styrke i Kabul siger imidlertid, at han ikke er klar over, at Isaf skulle have fået en henvendelse fra myndighederne i Logar-provinsen.

Taliban, som tidligere har gennemført lignende angreb i området, nægter at have noget med selvmordsangrebet at gøre.

- Vi har startet en efterforskning for at finde ud af, hvem der står bag, siger talsmand Zabiullah Mujahid til nyhedsbureauet dpa.

Der bliver jævnligt gennemført angreb mod afghansk politi og andre myndighedspersoner samt udenlandske soldater i Afghanistan.

Det er dog de civile, som har lidt de største tab i løbet af den 10 år lange krig. Sidste år blev 2777 civile afghanere dræbt, viser opgørelser fra FN.