Pilot drak sig fuld i luften

Styrmanden Aman Atajev var ellers ædru umiddelbart inden flyets afgang – flystyrtet kostede 45 menneskeliv

Den 50-årige pilot Aman Atajev drak sig fuld i luften før det russiske flystyrt, som indtil videre har kostet 45 mennesker livet. Det afslører retsmedicinere som undersøger sagen, skriver den russiske netavis lifenews.ru.

Ifølge de foreløbige oplysninger blev der opdaget alkoholindhold i styrmandens krop svarende til mellem 0,80-1,00 promille.

Det fremgår ellers af en lægerapport, at piloten Aman Atajev var absolut ædru umiddelbart inden flyets afgang. Efter alt at dømme drak han sig fuld i cockpittet under flyvningen, skriver russiske aviser.

Vladimir Markin, som er talsmand for landets efterforskningskomite ved statsadvokaturen, vil ikke bekræfte oplysningerne om den berusede pilot:

- Vi skal først vente på undersøgelsens endelige konklusioner, sagde han til nyhedsbureauet Interfax.

Tidligere har den russiske vice-premierminister Sergej Ivanov lagt skyld for ulykken på piloterne.

Medvedev vil forbyde TU-134
Den russiske præsident Dmitrij Medvedev har opfordret transportministeriet til at undersøge om fly af typen Tupolev-134 skal forbydes totalt.

Det russiske fly Tupolev-134 (TU-134) med 43 passagerer og ni besætningsmedlemmer om bord var på vej fra Domodedovo-lufthavn i Moskva til byen Petrozavodsk i republikken Karelien i den nordige del af Rusland. Flyet brækkede i flere dele og brød i brand under en nødlanding kun en kilometer fra lufthavn nær Petrozavodsk.

Ulykken indtraf kort før midnat mandag den 20. juni.