Dødstallet stiger efter bombe mod hospital

Dødstallet stiger, efter at terrorbombe raserer fødeafdeling på hospital i Afghanistan. 38 meldes dræbt

Dødstallet efter en bilbombe mod et afghansk hospital steg søndag til 38, oplyser de lokale myndigheder.

Angrebet skete lørdag og dagen efter, at USA's præsident, Barack Obama, i en tale oplyste, at 10.000 amerikanere soldater bliver trukket ud af Afghanistan i år.

Hospitalet blev raseret ved angrebet, og mange af ofrene er kvinder og børn. Mindst 50 er såret ved angrebet på hospitalet, der ligger i Logar provinsen, omkring 75 kilometer syd for hovedstaden Kabul.

Et øjenvidner beskriver rædselsscener med ofre, der var gået ild i og kropsdele spredt overalt.

Lørdag var der tvivl om antallet af dræbte og sårede, men i løbet af natten steg antallet af dræbte. Ifølge den lokale sundhedschef Mohammad Zaref Nayebkhail er 38 personer dræbt og 50 såret.

Lørdag rapporterede det afghanske sundhedsministerium, at mindst 20 var døde.

- Forskellen i tallene skyldes, at kort efter eksplosionen bragte beboere fra landsbyen nogle af de dræbte hjem, og de blev derfor ikke talt med. Vi har nu talt alle, siger han.

Det er de civile, som har lidt de største tab i løbet af den 10 år lange krig. Sidste år blev 2777 civile afghanere dræbt, viser en opgørelse fra FN.

USA vil trække 10.000 af sine godt 100.000 soldater i Afghanistan ud inden årets udgang. I løbet af 2012 vil der være 33.0000 amerikanske soldater færre i Afghanistan, siger den amerikanske præsident.