Mobil peger på pakistansk hjælp til Osama

En mobiltelefon, som blev fundet i Osama bin Ladens skjulested i Abbottabad, kæder terroristen sammen med den pakistanske efterretningstjeneste

Fik Osama bin Laden hjælp af Pakistan? (Foto: AP)
Fik Osama bin Laden hjælp af Pakistan? (Foto: AP)

Efter det lykkedes USA at dræbe al-Qaeda-lederen Osama bin Laden 1. maj har det store spørgsmål været, hvordan det kunne lade sig gøre, at han levede uforstyrret midt i den pakistanske by Abbottabad tre timers kørsel fra hovedstaden Islamabad.

Oven i købet klods op af et militærakademi.

Læs også: Pakistan vil undersøge bin Laden-sag.

Mere og mere tyder på, at de pakistanske myndigheder har været klar over hans tilstedeværelse, hvis de da ikke ligefrem har hjulpet ham med at holde sig skjult fra den vestlige verdens søgelys.

Fast kontakt med militant gruppe
Senest er det lykkedes amerikanerne at spore opkald til og fra en mobiltelefon, som blev fundet i bin Ladens skjulested.

Læs også: Bin Laden-informant anholdt i Pakistan.

Den blev fundet på hans tro kurer, som også blev dræbt under angrebet, og viser, at de har været i fast kontakt med den militante organisation Harakat-ul-Mujahedeen.

Det skriver New York Times.

Harkat-ul-Mujahideen har grene helt op i den pakistanske regering, og mobiltelefonen afslører, at der har været kontakt mellem gruppen og pakistanske efterretningsagenter.

Læs også: Al-Qaeda truer USA med hellig krig.

Ifølge en unavngivet, amerikansk embedsmand, som New York Times har talt med, er der ikke tale om et endegyldigt bevis på, at Pakistan har holdt bin Laden skjult, men:

- Det er et seriøst spor. Det er noget, som vi bliver ved med at efterforske, siger personen til New York Times.

1 af 2 Her boede terror-lederen i flere år. (Foto: Polaris Images)
2 af 2 Fik Osama bin Laden hjælp af Pakistan? (Foto: AP)