Kvinder og børn dræbt af bombe

Både børn og kvinder er blandt 22 sårede efter bombeeksplosion i Kunduz provinsen i Afghanistan

Fem civile og en politimand er dræbt af en bombe, der var spændt fast på en cykel på en travl markedsplads i det nordlige Afghanistan, oplyser myndighederne i Kunduz-provinsen.

Der var både børn og kvinder blandt de 22, der blev såret ved eksplosionen i Khan Abad distriktet i Kunduz provinsen fredag, siger en talsmand for myndighederne Mahboobullah Saeedi.

Taliban retter hyppige angreb mod de afghanske politistyrker og regeringen. Men konflikten rammer først og fremmest civilbefolkningen. Sidste år blev der ifølge tal fra FN dræbt 2777 civile.

Volden synes at eskalere i det nordlige Afghanistan, der ellers traditionelt er mere stabilt end de urohærgede sydlige og østlige provinser.

USA vil inden udgangen af september 2012 trække 33.000 soldater hjem fra Afghanistan. Heraf vil 10.000 forlade landet i år.

USA forventer, at andre Nato-lande vil offentliggøre tilbagetrækningsplaner i kølvandet på præsident Barack Obamas melding onsdag om reduktionen af amerikanske soldater i Afghanistan.

Frankrig meddelte torsdag, at det vil gennemføre en tilbagetrækning fra Afghanistan i stil med den, som USA forbereder.

Tilbagetrækningen af amerikanske soldater sker i forbindelse med en plan, hvor afghanerne overtager ansvaret for sikkerheden ved udgangen af 2014. Vestlige ledere har i den seneste tid lagt vægt på, at dele af Taliban ikke længere er helt så afvisende over for forhandlinger om en politisk løsning.

Næste år bliver den danske bataljon i landet helt nedlagt som kampgruppe og i stedet omdannet til trænings- og uddannelsesbataljon.