Pilotfejl skyld i russisk flystyrt

Den russiske vicepremierminister mener, at nattens flystyrt er sket på grund af en fejl fra pilotens side

Ruslands vicepremierminister mener, at en pilotfejl var skyld i flystyrtet i nat (Foto: AP)
Ruslands vicepremierminister mener, at en pilotfejl var skyld i flystyrtet i nat (Foto: AP)

Et russisk fly af typen Tupolev-134 med 43 passager og ni besætningsmedlemmer om bord brækkede i flere dele og brød i brand under en nødlanding i den nordlige del af Rusland. Ulykken skete kort før midnat mandag.

44 blev dræbt, mens otte overlevede ulykken, oplyser en talsmand for det russiske katastrofeministerium.

Pilotfejl
Den russiske vicepremierminister mener dog allerede at have fundet ud af, hvad der har forårsaget flystyrtet:

- Jeg vil ikke dømme undersøgelsen på forhånd, men de oplysninger, vi har fremskaffet indtil videre, tyder på en klar fejl fra pilotens side under dårlige vejrforhold, fortæller Sergei Ivanov til det statslige nyhedsbureau RIA-Novosti.

Efterforskere har allerede fundet en flydata- og stemmeoptager fra cockpittet, og så snart den sorte boks er fundet, vil den blive sendt direkte til Moskva for at blive afkodet, skriver CNN.

Kunne ikke se landingsbanen
Disse tekniske spor vil hjælpe myndighederne med at få klarhed over de sidste minutter inden styrtet, og forhåbentlig gøre det klart, præcis hvad der fik flyet til at styrte til jorden.

- Det ser ud som om, at piloterne har spejdet efter landingsbanen, men simpelthen ikke har kunnet se den, fortæller vicepremierministeren på russisk stats-tv.

I alt blev 44 personer dræbt, heriblandt 36 russere, fire med delt statsborgerskab til USA, én svensker, én hollænder og to personer fra Ukraine, fortæller det russiske Transportministerium.

Fem af de sårede er stadig i en kritisk tilstand, og enkelte vil blive overført til Moskva for yderligere behandling.