Pårørende til gidsler er frustrerede

Søfartens Ledere har kun kunnet hjælpe pårørende til to danske sømandsgidsler med trøst, råd og vejledning

Foto: PR/Shipcraft
Foto: PR/Shipcraft

TV: Se interview med de danske gidsler i bunden af artiklen

Familien til de to danske sømandsgidsler, den 47-årige styrmand Søren Lyngbjørn og den 44-årige chilensk-fødte kaptajn Eddy Lopez, har hentet trøst, hjælp og vejledning hos fagforbundet Søfartens Ledere.

Det siger direktør i Søfartens Ledere Fritz Ganzhorn.

- Det er desværre det eneste, vi har kunnet gøre for dem, da ingen af de to gidsler er medlemmer hos os.

- Vi er bundet op på en klausul om, at vi kun kan hjælpe medlemmer. Så i denne sag har vi kun kunnet støtte op med hjælp, vejledning og gode råd, siger Fritz Ganzhorn.

Direktøren tilføjer, at familierne har henvendt sig til Søfartens Ledere i frustration over manglende kontakt til rederiet Shipcraft, der ejer og driver det danske fragtskib Leopard, hvorfra de danske søfolk blev taget til fange den 12. januar.

- De pårørende er frustrerede og synes, at det går trægt. De føler, at arbejdsgiveren ikke tager nok hånd om dem i den vanskelige situation, siger Fritz Ganzhorn.

Efter kapringen af Leopard i farvandet ud for Oman henvendte Søfartens Ledere sig adskillige gange til rederiet Shipcraft for at få vished for, om det var nogle af fagforbundets medlemmer, der var taget som gidsler.

- Det gjorde vi, fordi vi gerne vil bistå pårørende til vores medlemmer, men vi fik ingen reaktion fra rederiet, siger Fritz Ganzhorn.

Søfartens Ledere organiserer kaptajner og styrmænd.