Libyen: Hel familie dræbt af NATO

Advarsel: Voldsomt billede. Libyske myndigheder har fremvist lig af børn og voksne, der angiveligt er døde af Natos bombardement i Tripoli

Brandfolk og lokale beboere leder i ruinerne af en bygning, der ifølge de libyske myndigheder blev bombet af Nato natten til søndag. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
Brandfolk og lokale beboere leder i ruinerne af en bygning, der ifølge de libyske myndigheder blev bombet af Nato natten til søndag. (AP Photo/Ivan Sekretarev)

Mindst fem mennesker er døde, efter at et Nato- angreb på Tripoli ramte et boligområde i byen. Det siger de libyske myndigheder ifølge BBC News.

BBCs korrespondent blev vist rundt af myndighederne og så en treetagers bygning i Tripoli-bydelen Souk al-Juma , der var bombet af luftangrebet. Mens korrespondenten var til stede, blev ligene af en mand og et lille barn hevet ud af ruinerne.

Myndigheder: Familie dræbt af Nato
Senere, på et hospital i byen, fremviste myndighederne yderligere tre lig: En mand, en kvinde og et dødt barn. Myndighederne siger, at det er en familie, der er blevet dræbt under Natos luftangreb, der angiveligt fandt sted kort efter midnat.

Da pressen ikke har mulighed for at undersøge tingene selv i Libyen, kan BBCs korrespondent ikke få myndighedernes version af sagen bekræftet fra anden hold - eksempelvis naboer i beboelsesområdet i Tripoli.

Nato bekræfter bombninger
Tidligere har Nato indrømmet, når bombninger har ramt forkerte mål, og ifølge BBC er forsvarsalliancen nu igang med at undersøge den seneste hændelse.

- Nato opererede i Tripoli i nat, bekræfter Natos talsmand Mike Bracken overfor BBC.

- Men de områder, der er blevet kaldt beboelsesområder af Gaddafi-regimet hidtil, har vist sig at blive brugt til kommando- og kontrolcentre, siger Natos talsmand ifølge BBC.

1 af 2 Doktorer ved ligene af en mand og et barn, der angiveligt blev fundet i ruinerne af den bombede bygning. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
2 af 2 Brandfolk og lokale beboere leder i ruinerne af en bygning, der ifølge de libyske myndigheder blev bombet af Nato natten til søndag. (AP Photo/Ivan Sekretarev)