CIA vidste Bin Laden ville angribe World Trade Center

Nye dokumenter afslører, at USA allerede i sommeren 2001 vidste at Al Qaida planlagde angreb på World Trade Center og Pentagon

De amerikanske efterretningstjenester vidste allerede tidligt på sommeren i 2001 at Osama bin Laden og Al Qaida ønskede at angribe World Trade Center og det amerikanske forsvarsministerium Pentagon.

Det afsløres af retsdokumenter, der netop er blevet fremlagt. Det er nyhedssitet Truth-out.org, der har fremlagt dokumenterne, der stammer fra en klagesag mod USA's forsvarsministerium.

Det er en tidligere ansat i efterretningstjenesten, der står bag klagen. Personen, der ikke navngives, arbejdede fra slutningen af 90'erne og fremefter som efterretningsanalytiker i det amerikanske forsvar, specifikt i den gruppe, der jagtede Al Qaida og bin Laden.

Det fremgår af klagesagen, at den amerikanske militære ledelse fra 2000 og fremefter blev orienteret om efterretningsfolkenes vurdering, at Al Qaida ønskede at angribe World Trade Center og Pentagon.

De to tårne i World Trade Center og Pentagon blev ramt af kaprede fly den 11. september 2001. Et fjerde kapret fly styrtede ned i Pennsylvania.

Kilden beskriver i klagesagen en hemmelig "mundtlig briefing" der fandt sted i sommeren 2001, hvor det blev vurderet, at "World Trade Center bygning 1 og 2 var de mest sandsynlige mål for angreb, fulgt af Pentagon. Brieferen indikerede, at det værst tænkelige scenarie ville være at det ene tårn kollapsede over i det andet."

Inden briefingen diskuterede efterretningsanalytikerne et scenarie, hvor bygningerne "kunne rammes af fly". Det blev diskuteret, om man skulle advare sikkerhedskontoret ved World Trade Center og diskutere sårbarheden med ingeniører og tilknyttede arkitekter, men "ideen blev ikke yderligere forfulgt på grund af et kommando-klima hvor man helst ville undgå kontakt med det civile samfund."

En af deltagerne ved mødet var vice admiral Martin J. Meyer, næstkommanderende i den amerikanske militære ledelse.

To uger før terrorangrebet den 11. september 2001 sagde vice admiral Martin J. Meyer ved et andet militært ledelsesmøde, at "bekymringerne om Osama bin Laden som mulig trussel mod USA var ubegrundede."

"Hvis alle bare ville slukke for CNN, så ville der ikke være nogen trussel fra Osama bin Laden", sagde vice-admiralen.

Martin J. Meyer trak sig i 2003 tilbage fra flåden og er nu ansat i Lockheed Martin.

Se dokumenterne her

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.