Syriens hær afskærer grænseby fra omverden

I bestræbelserne på at få bugt med modstanden mod Syriens regime har hæren lukket et bageri og brændt en skov

Den syriske hær har afskåret en grænselandsby, der forsynede syrere på flugt med mad, fra omverdenen. Samtidig har hæren lukket landsbyens eneste bageri og brændt skovene rundt om landsbyen ned, siger indbyggere, som det er lykkedes at flygte.

Operationen mod Bdama har også udløst en ny flygtningebølge mod grænsen til Tyrkiet få kilometer fra Bdama.

Tusinder af flygtninge opholder sig allerede ved grænsen under åben himmel og overvejer, om de skal følge efter de over 10.500 syrere, der allerede er flygtet til Tyrkiet.

Tyrkiet besluttede søndag at bringe nødhjælp ind over grænsen til Syrien til flygtningene.

Vidner nær grænsen siger, at de syriske sikkerhedsstyrker har oprettet vejspærringer på alle veje, der fører til Bdama, hvor gaderne ligger øde hen.

Lørdag rykkede mindst seks kampvogne og 15 mandskabsvogne ind i Bdama som led i en offensiv mod systemkritikere i den nordvestlige Idlib-provins.

En 23-årig syrer siger, at hans 14 medlemmer store familie flygtede fra Bdama lørdag, men at han var nødt til at vende tilbage søndag morgen for at købe brød. Han gik ad bjergstier, som kun de lokale kender, men han fandt landsbyen stort set tom.

- De har lukket det eneste bageri. Vi kan ikke længere få brød. Jeg så soldater skyde bageriets ejer. De ramte ham i brystet og i benet, siger den oprørte unge mand.

En 26-årig mand, der også er flygtet fra Bdama med sin familie, fortæller, at sikkerhedsstyrkerne begyndte at skyde vilkårligt rundt i landsbyen.

- I morges hældte de benzin ud over træerne og satte ild til dem for at forhindre folk i at flygte over bjergene, fortæller den 26-årige mand.