UK opfordrer briter til at forlade Syrien

Britiske statsborgere skal forlade Syrien nu, lyder opfordringen fra det britiske udenrigsministerium

Storbritannien opfordrer alle britiske statsborgere til straks at forlade Syrien og advarer om, at Storbritanniens ambassade i Damaskus formentlig ikke vil være i stand til at hjælpe dem, hvis situationen i landet forværres yderligere.

- Britiske statsborgere bør forlade landet nu, mens det stadig er muligt, skriver det britiske udenrigsministerium i en opdateret rejsevejledning.

Det danske udenrigsministerium har i sin rejsevejledning allerede frarådet danske statsborgere at rejse til Syrien. Samtidig har ministeriet opfordret alle danske statsborgere, der opholder sig i Syrien, til at overveje midlertidigt at forlade landet med kommercielle fly eller via andre eksisterende udrejsemuligheder.

- Danskere, som vælger ikke at forlade landet, må være forberedt på, at ambassadens muligheder for at bistå med udrejse på et senere tidspunkt kan være meget begrænsede, hedder det i det danske udenrigsministeriums rejsevejledning.

Situationen i Syrien er blevet stadigt forværret i den senere tid, hvor præsident Bashar al-Assads styrker har slået hårdt ned mod regeringsfjendtlige demonstranter.