USA dropper anklager mod bin Laden

USA har nu formelt droppet anklager mod OSama bin Laden, som de som bekendt udslettede ved en aktion tidligere i år

Osama bin Laden kan smile fra sin grav - nu dropper USA anklagerne mod ham. (Foto: AP)
Osama bin Laden kan smile fra sin grav - nu dropper USA anklagerne mod ham. (Foto: AP)

Det vækker hverken Osama bin laden til live eller får ham til at føle sig som en fri mand. Men jura er jura, og derfor skal USA formelt igennem at droppe anklagerne mod terrorist-leden. Det skriver CNN.

Det første skridt i den proces blev taget fredag, hvor en række anklager mod bin Laden fra 1998 blev droppet i en retssal i New York. Dommeren ophævede anklagerne mod bin Laden for at stå bag angreb på USAs ambassader i Kenya og Tanzania i 1998. 224 mennesker døde ved angrebene.

Den offentlige anklager og dommeren bekræftede dog først overfor hinanden, at det var Osama bin Laden, der blev dræbt af amerikanske specialstryker i Pakistan 2. maj. Ansigtsgenkendelse, fotografisk analyse og DNA-tests har bekræftet identiteten - sandsynligheden for, at det ikke er ham er én ud af tusind milliarder.

Andre af anklagerne mod bin Laden - ikke mindst terrorangrebet på World Trade Center og Pentagon i september 2001 - vil formentlig blive droppet i de kommende uger og måneder, skriver CNN.

En del andre terorister i al Qaeda-netværket står dog stadig anklaget for de samme forbrydelser som bin Laden - blandt andet har USA masser af anklager parat mod den nye terrorleder Ayman al-Zawahiri, der tidligere denne uge tog over efter Osama bin Laden.