Oprørere afviser møder med Gaddafi-styret

Libyens oprørere afviser, at der finder forhandlinger sted med Muammar Gaddafis regering

Lederen af de libyske oprøreres nationale råd, Mahmoud Jibril, afviser, at rådet har holdt møder og forhandlet med repræsentanter for Muammar Gaddafis regime.

- Jeg kan forsikre jer om, at der ikke er og ikke har været forhandlinger mellem rådet og regimet, siger han på en pressekonference i den italienske by Napoli.

Oplysningen om disse forhandlinger kommer fra den russiske stats udsending, Mikhail Margelov, som siger at oprørere og regeringsrepræsentanter har holdt flere møder i blandt andet Oslo, Paris og Berlin.

Frankrigs regering afviser imidlertid at have kendskab til sådanne forhandlinger.

- Hvis der har været en direkte kontakt, har vi ikke været involveret, og vi har ikke arrangeret det, siger en talsmand for udenrigsministeriet i Paris.

Udenrigsministeriet i Oslo ønsker ikke at be- eller afkræfte oplysningerne om, hvorvidt der har fundet forhandlinger sted i Oslo, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Tidligere på dagen oplyste den russiske udsending, at han var blevet informeret om forhandlingerne af Libyens premierminister, Baghdadi al-Mahmudi.

Margelov kunne imidlertid ikke oplyse nærmere om, hvad forhandlingerne konkret er gået ud på, og hvem der har deltaget.

Han sagde på et pressemøde tidligere fredag, at libyerne har brug for en mulighed for at forhandle, "en mekanisme der bringer dem sammen, og hvis det internationale samfund kan bidrage med en sådan mekanisme, vil det være en stor hjælp".