Italien samarbejder med libyske oprørere

Den italienske udenrigsminister har indgået en aftale med de libyske oprørere for at standse den illegale indvandring

Italien og de libyske oprørere vil nu sammen standse den massive illegale indvandring fra Libyen til Italien. (Foto: AP)
Italien og de libyske oprørere vil nu sammen standse den massive illegale indvandring fra Libyen til Italien. (Foto: AP)

Italien og den libyske oprørsregering har indgået en samarbejdsaftale, der skal standse den massive illegale indvandring fra Libyen til Italien.

Under et møde i Napoli fredag underskrev den italienske udenrigsminister, Franco Frattini og oprørslederen Mahmoud Jebril, en aftale om at udveksle informationer om den illegale indvandring og den organiserede kriminalitet, som styrer det.

- Denne aftale viser det tætte samarbejde mellem Italien og oprørerne, sagde Franco Frattini efter aftalen var underskrevet.

Flere tusinde mennesker er flygtet fra Libyen, siden allierede styrker indledte bombardementerne mod Muammar Gaddafis 41 år gamle regime i februar.

Mange af flygtningene er flygtet over Middelhavet til Italien i uforsvarlige både, og flere hundrede er døde.

Den italienske regering anerkendte i april de libyske oprørere, som de eneste legale repræsentanter i Libyen, og italienerne lovede også våben til oprørerne.