Seks dræbt ved demonstrationer i Syrien

Efter fredagsbønnen går syrerne atter på gaden for at demonstrere. Sikkerhedsstyrker har dræbt mindst seks

Sikkerhedsstyrker i Syrien har skudt og dræbt mindst seks personer ved demonstrationer, der er begyndt efter fredagsbønnen.

Mindst to personer meldes dræbt i den nordlige by Homs, hvor der tidligere har været markant modstand mod præsident Bashar al-Assads styre. Det oplyser aktivister til nyhedsbureauet AFP.

I byen Deir al-Zor i det østlige Syrien blev to demonstranter dræbt, da de klatrede op ad væggen på en af militærets garager for at flå billeder ned af præsident Assad og hans far, den afdøde præsident Hafez al-Assad.

De to dræbte var en del af en større gruppe demonstranter, som militære efterretningsagenter skød mod, oplyser aktivister til Reuters.

Indbyggere i Deir al-Zor siger, at der er tale om en af de hidtil største demonstrationer i byen, siden oprøret mod det syriske styre begyndte for tre måneder siden.

I Damaskus-forstaden Douma er mindst en dræbt, ligesom der i byen Banias i det vestlige Syrien skal være flere omkomne.

- Der var intenst skyderi for at sprede demonstrationerne i Banias, og der er dræbte blandt demonstranterne, oplyser Rahmi Abdel Rahman, leder af menneskerettighedsgruppen Syrian Observatory of Human Rights, der ligger i London.

Han og andre aktivister oplyser, at der desuden er meldinger om demonstrationer i byerne Raqqa i nord, Jableh i vest samt i den sydlige Deraa-provins, hvor opstanden oprindeligt begyndte.