Flere hemmelige Team Six-missioner

Kommende amerikansk forsvarsminister vil have flere hemmelige Navy Seal-missioner som den, der gjorde det af med Osama bin Laden

Elitesoldater fra Navy Seals skal stå direkte til rådighed for CIA, når terrorister skal myrdes. (Foto: US Navy)
Elitesoldater fra Navy Seals skal stå direkte til rådighed for CIA, når terrorister skal myrdes. (Foto: US Navy)

Drabet på bin Laden er bare begyndelsen. Så snart CIA-chef Leon Panetta kommer til i det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, vil der blive udført flere tophemmelige drabsmissioner.

Det kom ifølge Wireds Danger Room-blog frem under en godkendelseshøring i senatet.

Den kommende forsvarsminister fortalte senatorerne, at det er nødvendigt at opretholde det pres på terrororganisationerne, som bin Ladens død har givet.

Flere drone-angreb og tophemmelige drabsmissioner med topfolk som Navy Seals 'Team Six' ved aftrækkeren er han hans strategi til at opnå det mål.

Overfor senatet argumenterer Leon Panetta for, at CIA i de aller mest hemmelige missioner skal kunne tage direkte kontrol over elitehold fra f.eks. Navy Seals, som det skete ved bin Laden-missionen.

Som CIA-chef var han selv direkte ansvarlig for den vigtiste elite-aktion i nyere tid, hvor blandt andet tophemmelige helikopter-typer og en særligt trænet angrebshund deltog.

Med den nye struktur vil det være nemmere for efterretningstjenesten at låne militærets skarpeste krigere, når der er brug for dem.

Beslutningen er omstridt, fordi det juridisk kan lade regeringen benægte kendskab til de hemmelige missioner.